KüçüK YANGıN KAPıSı HAKKıNDA GERçEKLER BILINEN.

Küçük yangın kapısı Hakkında Gerçekler Bilinen.

Küçük yangın kapısı Hakkında Gerçekler Bilinen.

Blog Article

Çift yangın kapıları, koridorlarda ve majör odalara girizgâhlerde bulunanlar üzere daha geniş açıklıkları kapatmak midein kullanılabilen dü kapı kanadından oluşur. Bu baplar, henüz geniş alanlarda yangına ve dumana karşı bir bariyer sahip olmak üzere mutasavvertır ve keresteden, çelikten veya bu malzemelerin bir kombinasyonundan binalabilir. çoğunlukla 30 ila 120 dakika ortada değişen çeşitli yangın dereceleriyle mevcuttur.

Yangın merdiven bapsı her açıdan kolaylıkla görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli fail levhalar ve alışverişaretler kullanılır.

Konstrüksiyonda yangın çıkması halinde alaz ve duman yangın kapısı sebebiyle özelliklerine bağlı olarak belli bir süre bir bölgede sınırlandırılır ve özge alanlara yayılması engellenir.

Yangın esnasında alevlerin emniyet holüne ulaşmasını engelleyen soğuk har yangın contası.

Olası bir felaketle katlaşıldığında strüktürda bulunan insanların hariçya hızlı ve emin bir şekilde çıkabilmesi derunin herhangi bir kazaya imkan vermeyecek şekilde monte edilmelidir.

Ekseriya pencerelerin, balkonların yahut belirlenmiş çıkış noktalarının doğruında bulunurlar ve kişilerin binaya yeniden girmeden taban seviyesine emniyetli bir şekilde ulaşmalarını katkısızlarlar.

Yangın merdiveni yönetmeliği esasta elan geniş olan bir kanun olan “Binaların Yangından Korunması Için Yasa” kapsamında değerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin tasavvurı, kurulumu ve hizmetı dahil sarhoş olmak üzere binalarda yangın eminği gerekliliklerini asıl hatlarıyla belirtmektedir.

Dairesel Yangın Merdiveni; çoğu kez tasarruf düzlükından fayda yapmak amacı ile meydana getirilen, en aşkın 100 şahıs kapasiteli ve aralık kattan çıkışı sağlayıcı yangın merdiveni tipidir. Katta nefer nüshasına demetlı olarak merdiven koskocamanliği ayarlanmalıdır.

Panik bar yardımıyla yürekerden autarı çıkmak isteyenler sadece bapnın eni süresince uzanan bu Yangın Çıkış Kapısı kilidi aşağı rast iterek kapıyı açabilirler. Bu sayede çok basit ve hızlı bir şekilde acil çıkış binalabilir.

Merdivenlerin korozyona karşı korunması, kifayetli taşıma kapasitesi ve dayanıklılığa ehil olması gerekir. Kullanılabilir durumda tutulması zorunluluktur.

Bu anlamda yangın merdivenleri gerçek anlamda kişilerin hayatlarını kurtarıcı etkiye bile iye olup kişilerin gine bu noktada en çok aradığı kriterler beyninde da gelmektedir.

Hassaten yangın bapları özelliklerinden bir öteki önemli olanı da kızdırmalerle ortaya çısoy zehirleme özelliği mevcut gazların ve kötüın hariçya sızmasının önlenmesidir. Bu yüzden yangın baplarının montajı sırasında kullanılacak dolgular da son had birinci sınıf olmalıdır.

Yangın merdiveni, yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde ve güvenle boşaltma edilebilmesi sinein hayati öneme sahiptir. Araştırmalar yangın çıbanladıktan yalnızca 3 an içinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk bağırsakindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.

Yanma ve ısıevet dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa dahi esrarı değişmez ve alevleri bir mevkutğine engelleme özelliği sayesinde güvenli vasat oluşturur.

Report this page